Foodvalley energieneutraal in 2050

Energie

Evenveel energie opwekken als gebruiken: de Regio Foodvalley wil in 2050 energieneutraal zijn. In de Regionale Energie Strategie (RES) werken acht gemeenten, twee provincies en andere partijen samen om te onderzoeken wat de regio kan en wil bijdragen aan het opwekken van grootschalige duurzame energie (zonnevelden, grote zonnedaken en windturbines) in 2030. De komende twee maanden praten de gemeenteraden, provinciale staten en het bestuur van het waterschap over de voorlopige plannen. Op 1 juni leveren deze samenwerkende partijen een concept-RES in bij het Rijk. Daarin wordt globaal beschreven in welke gebieden duurzame energie opgewekt zou kunnen worden. Zodra er weer bijeenkomsten zijn om als inwoners bij te wonen, wordt dit via de kalender met activiteiten kenbaar gemaakt.

Lees het nieuwsbericht.

Categorie├źn: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.