Digital Days proeftuin voor ICT-talent

Deelnemers opening Tech Day

Toekomstige ICT-talenten – vo, mbo en hbo – uit de regio kwamen op 14 en 15 februari samen tijdens de Digital Days in De Basiliek in Veenendaal om kennis te maken met actuele technologieën op ICT-gebied. Zo’n 400 studenten gingen in de praktijk aan de slag met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken voor de Regio Deal. Vo-studenten volgden met de Tech Day masterclasses over nieuwe technologieën en hierna bogen ze zich over het vraagstuk: ‘Hoe komt een product zo snel mogelijk van de boer bij de consument? Vijf leerlingen van het Ichthus College en het Perron hadden het beste idee bedacht om met een drone producten te vervoeren van ‘boer naar bord’. Bij de Hackathon gingen studenten mbo en hbo (onder andere Technova College en CHE) aan de slag met een technisch vraagstuk van een opdrachtgever en de uitwerking van het idee tot een prototype. Het winnende team bedacht voor Sieplo uit Lunteren een slimme oplossing om het welzijn van de koeien beter te monitoren. Jordy Peek uit Veenendaal won voor het tweede jaar op rij de Game Battle: een 24-uurs gamecompetitie. Het tech-event werd voor de vijfde keer georganiseerd door ICT Campus en haar partners. ICT Campus is de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley.

Categorieën: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.