Ketenbrede aanpak tegen voedselverspilling

Voedselverlies en -verspilling is verantwoordelijk voor 8% van de broeikasgasemissies die de aarde opwarmen. Een halvering van voedselverlies en -verspilling is nodig om de voedselzekerheid te verhogen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen in 2030. Hoe gaan we dit realiseren? Dat is volgens de auteurs van het rapport ‘Reducing Food Loss and Waste: Ten Interventions to Scale Impact’ een grote uitdaging en vereist een massale actie.

Diverse onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van WUR, hebben onder meer meegeschreven aan het rapport. De tien interventies in het rapport om voedselverlies en -verspilling in de hele toeleveringsketen aan te pakken is bedoeld om leiders binnen bedrijven, overheid, NGO’s en onderzoeksinstellingen te inspireren en aan de slag te gaan met een of meer van de interventies via een samenwerking tussen sectoren.

Categorie├źn: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.