Studiereis Zweedse Östergötland

Afgelopen juni bezocht een triple-helix delegatie bestaande uit 30 deelnemers vanuit de Regio Foodvalley de Zweedse regio Östergötland. Deze agrarische foodregio heeft net als onze regio veel aandacht voor innovatie en een groeiende samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers op het gebied van voeding, gezondheid en op de kruisbestuiving agro-ICT. Sinds 2015 hebben beide regio’s contact en wordt er op meerdere dossiers samengewerkt en mogelijkheden en kansen onderzocht.

Tijdens het driedaagse bezoek hebben de deelnemers presentaties gehad en Zweedse bedrijven bezocht, zoals het Vreta Kluster. Op deze plek werkt een groot aantal secundaire foodbedrijven samen op een terrein waar een foodopleiding (MBO-HBO) is gevestigd. Met het Vreta Kluster en het Poultry Expertise Centre (Barneveld) zijn afspraken gemaakt over de inzet van in Nederland ontwikkelde modules voor e-learning. Lees hier het reisverslag.

Categorieën: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.