Regio Deal Foodvalley definitief

De Regio Deal Foodvalley is rond. Het Rijk maakte onlangs bekend dat de Regio Foodvalley gesteund wordt met een impuls van 20 miljoen euro. De provincies Gelderland en Utrecht en de regiogemeenten uit de Foodvalley gaan met partners aan de slag met de versnelling van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Onder meer Universiteit Utrecht (UU), Wageningen Universiteit (WUR) en belangenorganisaties VNO-NCW Midden, Waterschap Vallei en Veluwe en LTO Noord gaan nauw samenwerken.

Met deze deal worden krachten gebundeld en een cruciale bijdrage geleverd aan gezond en duurzaam voedsel voor iedereen volgens voorzitter van de stuurgroep René Verhulst. Het doel is dat de projecten in de Regio Deal binnen drie jaar tot concrete resultaten leiden voor de regio als geheel, maar ook voor de verschillende gemeenten en haar inwoners individueel op het gebied van onder andere gezondheid, werkgelegenheid, een betere leefomgeving en brede welvaart. In totaal investeren het Rijk en de regiopartners ruim 70 miljoen euro in de regio.

Lees hier het nieuwsbericht.

Categorieën: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.