Aftrap werkplaats voedselverspilling

Op 9 mei is gestart met de Werkplaats Voedselverspilling en is een samenwerking tussen het Living Lab Regio Foodvalley Circulair en het regionale programma Food. Meer dan 40 ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden uit de Regio Foodvalley namen deel en wisselden ideeën en ambities uit om voedselverspilling flink te verminderen in deze regio. Het doel is samen een werkplaats, ook wel fieldlab, te vormen om onderlinge samenwerking aan business, concrete projecten en casussen te versnellen. Tevens willen ze ook meer bewustwording realiseren bij consumenten. Sanne Stroosnijder van Wageningen University & Research ging in op dit thema en lichtte het belang toe om meer samen te werken voor het behalen van de halvering van de voedselverspilling in 2030.

Lees verder over de werkplaats.

Categorieën: Nieuws

Reacties zijn afgesloten.